Smokve sa maslinovim uljem

Smokve sa maslinovim uljem

Pomešajte smokve sa maslinovim uljem i dobićete jedinstveni prirodni lek!

Svi vole smokve, naročito kao sušeno voće – njihova prirodna slatkoća bogatog je ukusa, ali je ovo voće i lekovito. Sada kada budete saznali o svim korisnim svojstvima smokava, volećete ih još više!

Ovde se posebno ističe jedno prirodno sredstvo: smokve sa maslinovim uljem! Ali da idemo pričom ispočetka…

Voće smokve je korisno da se jede i sveže i sušeno. Medjutim, gozba svežim smokvama je veoma retka pojava, a ovaj luksuz nije baš tako nedostupan svima. Zbog toga su se pametne glave dosetile da pripreme jedan divan recept za lečenje celog tela suvim smokvama.

Ako imate problema sa stomakom ili povišen holesterol, isprobajte ovaj efikasni prirodni lek – Suve smokve u maslinovom ulju.

Lekovita svojstva smokava

Smokve pomažu u uspostavljanju rada gastrointestinalnog trakta. Visok sadržaj vlakana u smokvama pomaže da se smrša i očisti telo od toksina.

Smokve su bogate kalcijumom, koji je vrlo lako svarljiv. Nezamenljiv za ljude sa intolerancijom na laktozu.

Kalijum, kojeg smokava ima u izobilju, podržava rad srca. Smokve su takođe bogate antioksidantima koji mogu ojačati imunitet i poboljšati celokupno zdravlje.

Smokva poboljšava stanje kože i ujednačava ten. Smatra se dobrim tretmanom nesanice i jutarnjih mučnina.

Kako se pripremaju suve smokve u maslinovom ulju?

Odlična je stvar što se ovo sredstvo veoma jednostavno priprema.

SASTOJCI:

  • 40 suvih smokava
  • maslinovo ulje

PRIPREMA:

Suve smokve narežite na nekoliko komadića, pa ih potopite u maslinovo ulje i teglu zatvorite poklopcem. Dakle, potrebno vam je samo onoliko maslinovog ulja koliko je potrebno da smokve budu njime natopljene. Smokve zatim držite u frižideru nešto oko mesec dana, ili koji dan više.

Posle toga one imaju fenomenalne zdravstvene beneficije! Osim gore navedenih lekovitih svojstava smokava, smokve sa maslinovim uljem mogu vam pomoći i da se otarasite štetnih bakterija u želucu i crevima.

Recite svojim voljenima o ovom zdravstvenom receptu. Plodovi smokve sa maslinovim uljem će vas naročito podržati na proleće, u najvećem periodu nedostatka vitamina – tada je idealno vreme da se opskrbite ovom čudotvornim lekom! Ali budite sigurni da će vam vaš organizam za ovaj lekoviti delikates biti veoma zahvalan u bilo koje doba godine.

Samo se prepustite i uživajte! Smokve su toliko ukusne da ćete odmah poželeti da napravite i drugu teglu.