Prirodno lečenje Trihomonas infekcije

Za prirodno lečenje Trihomonas infekcije odličan je beli luk.

Beli luk kao lek za Trihomonas

Beli lukSavetujemo češanj belog luka, očišćen, ali nepresečen. Stavlja se u vaginu 2-3 puta dnevno u prvim danima lečenja, a zatim 2 puta dnevno. Tretman traje oko 10-12 dana. Kako beli luk isto tako uništava i bakterije, posle završetka ovakvog lečenja treba još nekoliko dana nadoknađivati vaginalne mlečne bakterije.

Naravno, prirodno lečenje Trihomonas infekcije uz pomoć belog luka. se može sprovesti samo kod žena. Ako vam je seksualni partner muškarac i ako on nema želju da nastavi sa gutanjem raznoraznih farmaceutskih hemikalija, može se napraviti eksperiment sa belim lukom u obliku dražeja ili kapsula. Ukoliko zadah na beli luk smeta, on se može neutralisati sisanjem kima. U pomenutim dozama beli luk ima još jednu osobinu – da snižava krvni pritisak.

Beli luk (Allium sativum)

Beli luk kao lek ima sledeće osobine: deluje protiv bakterija u crevima i plućima (ne samo da sprečava njihov razvoj i razmnožavanje, već ih i ubija), pojačava telesne funkcije, snižava krvni pritisak i usporava puls, opušta zgrčene glatke mišiće (spazmolitik), uspostavlja ravnotežu među žlezdama, dobro je sredstvo za izmokravanje (diuretik), poboljšava varenje, a uništava crevne gliste. Na koži skida orožale slojeve na žuljevima, uništava kožne parazite i otklanja osećaj bola, deluje na zatezanje (tonik u kozmetici).

Upotrebljava se najčešće u infektivnim bolestima i bolestima pluća (veliki kašalj), prolivima, opštoj slabosti, povišenom krvnom pritisku, iznenadnim navalama krvi (pletora), povećanoj sklonosti krvi da se zgrušava, kod kamena u mokraćnim putevima, zapaljenjima mokraćovoda izazvanim gonokokom, pri otežanom varenju, parazitarnim oboljenjima (Askaris, Oksiuris). Beli luk se upotrebljava spolja kao sredstvo protiv žuljeva (za “kurje oko”), bradavice, za zarašćivanje rana. Deluje na ujede osa i drugih insekata…

Kada je u pitanju prirodno lečenje upotrebljavaju se glavica belog luka, kao i eterično ulje.

Beli luk ne bi smeo da se uzima u vreme kada žena doji, a takođe i kod nadražaja disajnih puteva, posebno onih koji se manifestuju u vidu jakog i suvog kašlja, praćenih visokom temperaturom.

U svakom slučaju je potrebno sprovesti detaljnu kontrolu lokalnog i opšteg stanja posle 10 dana lečenja.