Sok od paradajza treba piti svakoga dana u trajanju od 2 meseca

Sada ćete saznati šta se dešava kada pijete sok od paradajza svakoga dana u trajanju od 2 meseca.

Jedan naučni tim sa univerziteta na Tajvanu napravio je eksperiment u kojem su učestvovale žene različitih godina, težine i porekla, a davali su im da piju po jednu čašu soka od paradajza (250 ml) svakoga dana, u trajanju od 2 meseca.

Nakon 2 meseca rezultat je bio fascinantan!

Najbrža i najvidljivija promena kod žena bilo je značajno mršavljenje, a stručnjaci su objasnili da nije u pitanju gubitak tečnosti, već eliminacija masnih naslaga.

Žene koje su učestvovale u ovom eksperimentu nisu promenile svoje prehrambene navike, niti rutinu fizičke aktivnosti, a rezultati su bili vidljivi već za nekoliko nedelja. Ali to nije sve!

Pored toga, ženama su uradjene analize krvi na početku i na kraju ovog istraživanja.
Ono što su otkrili bilo je značajno smanjenje nivoa holesterola u krvi, s povećanim nivoom likopena, što ima brojne zdravstvene koristi.

A sada bi trebalo i da se podsetimo da su mnogobrojni eksperimenti koji su radjeni sirom planete pakazali da jedna čaša soka od paradajza dnevno jača naš imunološki sistem, štiti nas od bolesti srca, a takođe smanjuje i rizik od razvoja raka. Uz to, ovaj osvežavajući napitak, sprečava zadržavanje tečnosti u organizmu, povoljno utiče na varenje hrane, sprečava bolesti mokraćnih puteva, gušterače, jetre i pluća, a može se slobodno reći da poboljšava celokupno zdravstveno stanje ljudskog organizma.

Sok od paradjza je odličan za našu kožu i blistav ten. Uz to, značajno umanjuje kašalj, poboljšava krvnu sliku, sprečava anemiju, ublažava simptome reumatskih bolesti.

Mnogi sportisti dobro znaju da je posle napornog treninga korisno popiti jednu času soka od paradajza, jer će im umanjiti bolove u mišićima. Tako je sok od paradajza izvrstan prirodni lek protiv grčeva u mišićima, jer je bogat magnezijumom (11 mg na 100 grama).

Osim toga, paradajz je dobar izvor kalijuma, kalcijuma i vitamina C.

Pri tom ćete najvise koristi imati od svežeg domaćeg soka od paradajza. A ukoliko se odlučite za kupovinu soka od paradajza, gledajte da je pakovan u staklenoj flasi, eventualno u tetrapaku, ali nikako u konzervi.

Sok od paradajza video: