Prirodno lečenje celulita

Prirodno lečenje celulita

Danas na akciji možete pronaći mnoštvo skupe kozmetike protiv celulita, od kojih mnoge, nažalost, većina nas ne može priuštiti. Nemojte se obeshrabriti, uveravam vas, postoji mnogo prirodnih lekova koje možete sami napraviti kod kuće, od lekovitog bilja i prirodnih proizvoda koji mogu biti jednako efikasni kao i skupa sredstva.

Jedan od najpoznatijih prirodnih lekova protiv celulita je med

Mnogi su čuli za magične obloge od meda koji su efikasni protiv celulita, ali trebamo reći da je ovde bitno da med dobro umasirate u kožu. Nanesite tanak sloj meda na problematična mesta zahvaćena celulitom i laganim pokretima dlanova lagano pritisnite na površinu kože. Ne pravite nagle pokrete i tapšanje, jer u ovom slučaju postupak može biti veoma bolan i mogu vam popucati kapilari!

Vaši pokreti će stvoriti svojevrsni „efekat vakuuma“, sve dok se med ne prostre u vašim rukama i ne postane sivkast, što znači da iz tela izvlači toksine i masti. Čitav postupak će vam oduzeti 10-15 minuta, na kraju isperite preostali med toplom vodom, primetićete da će vaša koža postati glađa i mekša.

Slane kupke za lečenje celulita

Kupke sa morskom solju takođe su veoma korisne u borbi protiv celulita. Preporučuje se primena najmanje 1 sesije svake nedelje. Napunite kadu toplom vodom (voda ne sme biti previše vruća, jer telu prija temperatura oko 37 C) i rastvorite u njoj 500 g morske soli. Trajanje kupke je 15 minuta.

Glina protiv celulita

Kupka sa prirodnom glinom – ima svojstva čišćenja, vraća svežinu i elastičnost koži, uklanja toksine, ublažava umor i okrepljuje. A sve ovo je veoma važno da biste se otarasili celulita. Za kupku od gline trebaće vam: bela ili plava glina, oko 500 g. Sipajte je u kadu sa toplom vodom i lezite 15 minuta, a zatim kožu isperite pod tušem.

Oblozi od gline

Oblozi od gline su takođe vrlo korisni, jer pomažu u sagorevanju masti, pa će se tako postepeno smanjiti i količina celulita. Razredite oko 500 g gline mineralnom vodom, do konzistencije kisele pavlake i nanesite je u debelom sloju na mesta zahvaćena celulitom. Obmotite folijom odozgo i umotajte u ćebe, isperite nakon 30 minuta. Da biste postigli pozitivan efekat, potrebno vam je najmanje 10 procedura svaki drugi dan.

Oblozi od kafe uklanjaju celulit

Oblozi od kafe takođe daju neverovatne rezultate kada je u pitanju celulit, a koža postaje meka i baršunasta. Napravite jaku kafu, popijte je ako želite, a ostatak taloga utrljajte u problematična mesta i sačekajte da deluje 20 minuta.

Jabukovo sirće pomaže u lečenju celulita

Jabukovo sirće se razblaži vodom u razmeri 1:1. Možete dodati nekoliko kapi esencijalnog ulja, poput limuna ili pomorandže, naneti smešu na kožu, zaviti se prozirnom folijom i ostaviti da deluje 30-40 minuta, a zatim isprati pod tušem.

Prirodno lečenje celulita krompirom

Pomoću običnog krompira možete postići fantastične rezultate u borbi protiv celulita! Da bi se to uradilo, krompir treba oljuštiti, iseći na kriške i staviti ga na regije zahvaćene celulitom, zatim prekriti plastičnom kesom i ostaviti oko pola sata. Krompir poboljšava unutarćelijski metabolizam, čime se značajno smanjuje celulit. Ovaj postupak bi trebalo ponoviti što je češće moguće.

Đumbir za celulit

Pomiješajte bilo koje biljno ulje sa đumbirom u prahu i utrljajte u problematična područja. Ne zaboravite da operete ruke nakon masaže – jer je đumbir ljuti začin. Ali poboljšava cirkulaciju krvi i metabolizam, što je neophodno u oblastima sa celulitom, gde se krv ne može probiti bez takve pomoći.

Masaža je veoma bitna za lečenje celulita

Masaža je praktično prvi pomoćnik u borbi protiv celulita! Nabavite rukavicu za masažu i njome redovno istrljajte kožu pod tušem ili se prijavite na masažu u salonu – svaki izbor će koristiti vašoj koži!