Krompir dijeta

Krompir dijeta

Krompir je najčešće povrće koje se koristi u ishrani ljudi.

A krompir dijeta je jedna od onih koja pomaže da za nekoliko dana izgubite nekoliko kilograma i pri tom vas neće mnogo mučiti. Jer verovatno da ne postoji neko ko ne voli krompir.

Iako vlada mišljenje da krompir goji, to i nije prava istina. Nutricionisti su dokazali da se skrob sadržan u krompiru veoma brzo razgrađuje i savršeno apsorbuje. U 100 gr. krompira nalazi se samo 70 kalorija. A krompir goji zbog činjenice da ga obično jedemo sa previše ulja, mesa i raznih preliva.

Međutim, posebna dijeta sa krompirom će vam omogućiti da smršate i normalizujete svoj metabolizam. Ovde je glavna stvar da tokom dijete jedete skoro isključivo krompir, a ostale namirnice moraju biti strogo birane.

Krompir dijeta” je pogodna za sve one koji žele brzo da smršaju. Suština dijete sastoji se u upotrebi niskokaloričnih namirnica uz krompir, bez previše soli, masnoća i začina. Na takvoj dijeti možete izgubiti od 2 do 6 kilograma, za 3 do 7 dana. Ali zapamtite da takvu dijetu ne treba primenjivati duže od 7 dana i najčešće jednom u šest meseci.

Kako je dijeta sa krompirom jedna od najjeftinijih i najjednostavnijih dijeta –  možete da počnete odmah.

A sada ćete čuti kako treba da izgleda

Za doručak popijte 1 čašu mleka ili jogurta.

Za ručak pojedite oko 300 gr. barenog krompira, 1 paradajz ili 100 gr. zelene salate . Možete napraviti i pire krompir na vodi.

Za večeru napravite krompir salatu u koju ćete staviti: 250 gr. barenog krompira, 1/2 jabuke , 1 kašičicu suncokretovog ili maslinovog ulja, i crni biber po ukusu.

Ovo je meni za 3 do 7 dana dijete. Za to vreme možete piti neograničene količine negazirane mineralne vode i jednu šolju zelenog čaja dnevno. Krompir možete malo da posolite, ali neka to bude manje nego inače.

Ako vam ovako nešto odgovara, samo napred do lepe figure!