Japansko drvo

Japansko drvo kao lek za bradavice

Ako imate japansko drvo evo kako možete da ga upotrebite.

Japansko drvo je veoma popularna biljka, pa možemo da je vidimo gotovo svuda, preko leta na terasama i u baštama, a preko zime u stanovima, jer ne podnosi mraz.

Sjajni listovi, glamurozan izgled i lakoća održavanja oduševljavaju vlasnike ove biljke. Čak će i sobno japansko drvo procvetati, ako mu se obezbedi dovoljno toplote i svetlosti.

Verovatno da ste svi već čuli da japansko drvo donosi novac svojim vlasnicima. Zbog toga je veoma omiljena sobna biljka. A da li je to tačno – moraćete da proverite sami.

A mi ćemo se, kao i uvek, pozabaviti lekovitim svojstvima ove biljke.

Iako japansko drvo nije baš često citiran izvor prirodnih lekova, kao i svaka druga biljka i ona naravno ima svojih moći.

Japansko drvo može se upotrebiti kao sredstvo za uklanjanje bradavica.  U tom slučaju potrebno je zaseći jedan list, tako da njegov unutrašnji vlažan deo može da prilegne na mesto bradavice. Zatim se pričvrsti zavojem ili flasterom. List je potrebno promeniti barem jednom dnevno.  Postupak se ponavlja sve dok se bradavica ne sasuši i otpadne.

Isto to se može primeniti i za uklanjanje kurjih očiju.

Ovo je najpoznatija i proverena upotreba japanskog drveta, pa možete da je isprobate.

Iako postoje podaci da se japansko drvo u Afričkim zemljama upotrebljava za lečenje mučnine i epilepsije, unutrašnja primena ove obiljke još uvek nije ni približno pouzdano ispitana, tako da se ne preporučuje da je jedete ili da od nje kuvate čaj.

Dakle, japansko drvo se prvenstveno uzgaja zbog svoje lepote, pa ako hvala Bogu nemate bradavice, ono će vam biti samo ukras. A i to svakako da ima svoju cenu.